Aardappelpuree met knoflook

Ingredienten
voor 4 personen

  • 1 kg kruimige aardappelen, in stukken
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, in plakjes
  • 125 ml melk
  • 2 eetlepel peterselie, fijngehakt

Aardappelpuree met knoflook

 

Bereidingstijd:30 minuten bereiden

Gang:Bijgerecht

 

Bereiden

Kook de aardappelen in weinig water met zout in ca. 20 minuten zachtjes gaar. Verhit de olijfolie in een steelpan en fruit de plakjes knoflook heel zachtjes lichtbruin. Schep de plakjes knoflook op een bordje. Giet de aardappelen af en stamp ze luchtigjes fijn. Roer de olijfolie en zoveel melk erdoor, dat een smeuïge puree ontstaat. Warm de puree nog even goed door en voeg zout en peper naar smaak toe. Doe de aardappelpuree over in een warme schaal en strooi de knoflook en peterselie erover. Lekker bij geroosterd vlees en bij vis.

Bron: dit aardappelpuree recept is afkomstig van okoko recepten.

Share:

 

verse ingrediËnten bestellen

Peterselie

Kruiden

Peterselie

Per bosje

Verse krul peterselie heeft een frisse smaak en is ideaal als garnering.

0,99

Aardappelen (raja)

Aardappelsoep met zalm en Hollandse garnalen

Aardappelsoep met zalm en Hollandse garnalen

Bereiden

Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook heel zachtjes glazig. Schep de aardappel en tijm erdoor en bak alles nog 2-3 minuten.

meer info

 

 

 

Aardappelen (raja)

Gnocchi met salie-botersaus

Gnocchi met salie-botersaus

Bereiden

Boen de aardappelen schoon met een groenteborstel. Kook ze in de schil (zodat ze niet te veel water absorberen) in gezouten water tot ze gaar zijn.

meer info